De Persoonlijke Trainer
Personal training Roosendaal

Een personal trainer kan vaak de trainer zijn die de atleet het minst verwacht. Hij of zij zal nauw samenwerken met de atleet om zwakke punten te identificeren, fitheid en kracht te bevorderen, en mentale vaardigheden te verbeteren. Een personal trainer is ook verantwoordelijk voor het verzamelen van statistieken die de atleet helpen op het gebied van snelheid, behendigheid, herhalingen en tillen. Statistieken vormen een goede basis om te bepalen waar de atleet zich extra moet verbeteren, om fouten in training of conditie te identificeren die verbeterd kunnen worden en om de atleet te trainen tot het punt waarop hij of zij in topconditie zal zijn.

Een personal trainer zal ook verantwoordelijk zijn voor een nieuwe vorm van introductie van de atleet. Hierbij werkt de nieuwe trainer tijdens de eerste paar trainingssessies halftijds nauw samen met de atleet om hem vertrouwd te maken met een verscheidenheid aan positieve en negatieve bekrachtiging. Hierdoor blijft de atleet gefocust op zijn taak en niet op zijn techniek. Na verloop van tijd zorgen de wetenschapper en de trainer ervoor dat de atleet goed afgestemd is op het verbeteren van zijn prestaties in de sport van zijn keuze.

Zodra de trainingssessies beginnen of beëindigd zijn, zal de personal trainer met de atleet samenwerken door een strategie voor de toekomst uit te stippelen. Deze strategie is gebaseerd op de doelstellingen van de atleet. Het is meer dan waarschijnlijk dat deze specifieke atleet andere doelen heeft dan de vorige trainer had vooropgesteld.

Vaak werkt een fysiotherapeut samen met een personal trainer, vooral bij de revalidatie van een blessure. Hun werk begint met de beoordeling van de spiritualiteit van de blessure en wat de beste manier van handelen is om te genezen. Zodra een actieplan is ontwikkeld, zal de trainer met de atleet werken aan de revalidatie. Vaak zal de fysiotherapie zich richten op de rehabilitatie van het weefsel en de spierscheefheden die tijdens het letsel zijn ontstaan, en op de verbetering van de manier waarop het weefsel na het letsel integreert, zodat het weefsel zich kan aanpassen aan zijn tegenstrijdige rollen, of aReturna. Andere keren richt de fysiotherapie zich op de wederopbouw van het weefsel dat gewond is geraakt, waardoor de spier zijn normale kracht en flexibiliteit terugkrijgt. Andere plaatsen waar de sporter fysiotherapie kan krijgen, zijn de huid en het bot, waar door het genezen weefsel retrace grip en littekenweefsel zijn gegenereerd, en zelfs in het bot en de spier waar littekenweefsel is gegenereerd.

Zodra de atleet goed is, zal de trainer samen met de atleet nagaan welke uitrusting hij nodig heeft. De trainer moet in staat zijn de atleet te helpen bij het kiezen van schoenen die geschikt zijn voor zijn loopstijl, niet alleen voor de sport, maar ook voor de juiste biomechanica van de voet.

Bovendien moet de personal trainer de atleet helpen het soort voedsel te vinden dat de meeste voedingsstoffen levert voor de voedingsbehoeften van de atleet. De trainer zal ook verantwoordelijk zijn voor het aanleren van deze informatie aan de atleet en voor het vinden van de juiste soort maaltijden die hij moet nemen. Uiteindelijk zal de personal trainer op de juiste manier de meest efficiënte trainingsprogramma’s kunnen opstellen en de atleet de juiste manier leren om te werken en gezond te blijven.

Op zijn minst is de personal trainer verantwoordelijk voor het bepalen of de atleet rust moet nemen of moet blijven trainen en presteren. Als de atleet na een ernstige blessure in revalidatie is geplaatst, is de trainer verantwoordelijk voor het bepalen van het tijdstip waarop de atleet weer op het veld zou moeten kunnen staan.

Belangrijker is dat de trainer verantwoordelijk is voor een fysiologische beoordeling en ervoor zorgt dat de atleet in staat is om alle voorgeschreven voeding en fysieke activiteiten te volgen. Dit is de verantwoordelijkheid van de atleet na een blessure, niet van de coach of de personal trainer.

Hopelijk heeft u zo een beter inzicht gekregen in wat er komt kijken bij het beroep van personal trainer. Het is een ondankbare job, maar velen vinden dat het een positie is die je in staat stelt je dromen en doelen te verwezenlijken, en die je ook de kans biedt een beroep te doen op de kracht van karakter die de meesten van ons missen. Sommigen doen het voor het geld; anderen doen het voor een carrière pad – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Lees meer:
Fitness Roosendaal