Functionele Opleiding

Net als veel andere fitnessregimes is crossfit-training bedoeld om je conditie of je algehele welzijn te verbeteren. Het grote verschil met crossfit training is dat er een nadruk ligt op functionele bewegingen, niet alleen om de spieren te verstevigen en spieren op te bouwen, maar ook voor een grotere mobiliteit, vooral in de heupen.

Functionele beweging is datgene wat geschikt is voor een bepaalde sport en niet de zoveelste reeks oefeningen om de “agons” te trainen, zoals de elliptische personal trainer of iets anders dat zo’n angst in je opwekt. Functionele beweging is elke oefening of beweging die wordt gedaan als een bewuste reactie op een real world scenario of toepassing. Het trainen van dergelijke functionele bewegingen zal je helpen om je vaardigheden goed te gebruiken in elke levensfase. Wat is een betere manier om bijvoorbeeld je buik te gebruiken om zware dingen te trekken of om bloed aan je hart te geven terwijl je een paar vechtersbazen uitschakelt op de parkeerplaats van je winkel.

Een ander voordeel van crossfit training ten opzichte van de meest traditionele vormen van conditionering is dat je veel minder gaat zweten. Het is bewezen dat intensieve fysieke activiteit niet alleen je metabolisme stimuleert, maar ook de hoeveelheid zweet die je lichaam produceert bij elke trainingssessie kan verminderen. De ribbels na de training zullen aanzienlijk afnemen, terwijl de vermoeidheid zal afnemen.

Uw conditie verbeteren is de gemakkelijkste manier om uit het leven te halen wat u wilt, maar kleine, frequente, gerichte work-outs kunnen grote beloningen opleveren, zoals gewichtsverlies, meer zuurstof naar uw hersenen en een gezonde levensstijl in het algemeen. Wat je doet speelt een rol bij trainen versus trainen met gewichten. Een groot verschil tussen trainen met gewichten en trainen met een cardiovasculair toestel is het anaerobe effect op de spieren.

Terwijl u de hartslagmonitor gebruikt, hebt u alle tijd om te werken en de mogelijkheid om naar de spieren te kijken die op een scherm worden weergegeven. Moet u trainen tot de hartslag sneller is dan u denkt? Zal de hartslagmeter uw gids zijn voor de training en niet andersom? Op de loopband gaan is populair terwijl op de elliptische, en de meeste van die tijd wordt besteed op het langzaamste deel van de apparatuur met de meest minimale inspanning uitgeoefend.

Dynamo trainingen worden bijna stapvoets uitgevoerd de hele tijd dat u traint of traint. Indien u voorwerpen zoals dumbbells of barbells gebruikt, zult u geen ons van gewicht kunnen opheffen, nochtans gebruikend de weerstand die door de waterweerstand wordt verstrekt kunt u een paar honderd ponden met de correcte intensiteit opheffen. Vergeleken met het trainen op een machine, gebruikmakend van je eigen lichaamsgewicht, beenkracht, en je longen, is het doen van een crossfit training met behulp van waterweerstand veel productiever dan andere vormen van conditionering. Crossfit training is perfect voor drukke professionals en atleten die druk zijn met hun drukke leven. Degenen die gewoon willen toon hun lichaam echter zou een geweldige aanvulling op de fietstocht of de sportschool lang genoeg. Training in een functionele beweging zoals crossfit zal de beste manier om langer te lopen en betere resultaten te krijgen dan een pil of pillen ooit zou kunnen kopen.

Lees meer:

Personal training Nijmegen