Hoe gemotiveerd te raken

Als u gaat beeklopen, wandelen in de natuur of buiten in de stad, moet u goed voor uw voeten zorgen. uithoudingsvermogen is van het grootste belang. Onveranderlijk is er te veel van dit en uw lopen zal eindigen in pure uitputting en pijn. Springen in sport kan ook verslavend werken. Sport biedt je een enorme kans om te socialiseren, fit te worden, iets te leren en als persoon te groeien. Helaas is het ook zeer verslavend. Het leuke van sport is dat het heel veilig is en dat je weer in de routine kunt komen als je een niveau hoger komt.

Lifestyle coach Tilburg

Om gemotiveerd te blijven en vooruit te komen, moet je maandelijkse doelen stellen. Motiveer je en haal die moersleutel uit je mond en herhaal je doelen. Ik zeg tegen mijn klanten dat ze de uitdaging moeten aangaan, van het proces moeten genieten en zich niet moeten blindstaren op de resultaten. Doelen moeten tastbaar zijn met een tijdschema, duidelijk uitleggen wat je deze maand en vorige maand gaat doen en jezelf afvragen 'waarom wil ik dit doel bereiken'. Laat je niet meeslepen in ideeën over prof worden, fit worden, afvallen of een heleboel andere dingen.

Concentreer je in plaats daarvan op de resultaten en het bereiken van je doel. Als je de gedachte en het beeld vastlegt van jezelf als je een trap afloopt, over het gewenste veld rent of een hoepel over het net schiet, dan zul je enorm gemotiveerd zijn. Wees duidelijk en precies met het doel en de actie die ondernomen moet worden. Je moet duidelijk zijn met het doel zodat er haalbare vooruitgang is en geen giswerk zal je zeker in de problemen brengen. Duidelijke doelen houden verdedigers ook aan het gissen en daardoor zullen ze gedisciplineerd en angstig hun best doen om de kans op de volgende weg te snoepen.

Motivatie en doel is wat mensen drijft. Als je geen plezier beleeft aan sport of niet de resultaten behaalt die je wilt, dan moet je terug naar de tekentafel. Praat met je coach of trainer, praat met iemand anders met ervaring en zoek een mentor. Je zou jezelf kunnen coachen. Als je echt wilt, zoek dan de juiste mentor en het juiste team en begin binnen een organisatie waar je je goed bij voelt. Zoek binnen je coach naar mensen die dezelfde gedachten, persoonlijkheid en kernwaarden hebben als jij, de speler en zij kunnen je rolmodel zijn.

Het hebben van mentoren zal je grootste bondgenoot worden in je streven om je doelen te bereiken. Een mentor is iemand die al heeft ervaren wat je wilt bereiken en zal er zijn om je te steunen. Het is waardevol om mensen om je heen te hebben die rond jouw niveau zitten, maar ook om iemand te vinden die dezelfde vaardigheden heeft als jijzelf, zonder arrogant te zijn. Zorg ervoor dat je zo veel mogelijk traint, al je coaches en mentoren moeten meetellen in je streven om de beste partij te worden.