Hoe houd je je tanden gezond
Tandpasta houder

De tandenborstelhouder combineert functie en esthetiek. Hij laat u uw tandenborstel op een gemakkelijke manier neerzetten zodat u hem overal mee naartoe kunt nemen.

Zelfs als u op reis bent, is er nog een eenvoudige manier om uw tandenborstel veilig en georganiseerd in de houder te bewaren. De tandenborstelhouder past er probleemloos in en organiseert al uw reisspullen. Zodra u uw tandenborstel in de tandpastadispenser hebt geplaatst, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over hoe u deze in uw tas moet proppen.

Denk aan het geld dat u uitgeeft aan uw tandenborstel. Als u eenmaal een gloednieuwe tandenborstel heeft, zult u nooit meer een andere willen kopen. Een nieuwe tandenborstel kopen in een winkel kost u veel geld. Sommige mensen geven duizenden dollars uit aan hun tandenborstel. Maar met een tandenborstel voor onderweg hoeft u de wereld niet rond met uw drukke levensstijl.

Het is altijd verstandig om uw tandenborstel schoon te maken nadat u hem gebruikt hebt. Maar er zijn veel mensen die hun tandenborstel gewoon gebruiken zonder te weten hoe ze hem goed schoon moeten maken. Toen ze jong waren, werd hen geleerd dat het gebruik van een tandenborstel om je tanden te poetsen een van de meest effectieve methoden is om je tanden gezond en sterk te houden. Het is eigenlijk waar dat uw tanden alleen sterk zijn omdat de krachten die door uw voedsel op uw tanden worden uitgeoefend, via de oppervlakken van uw tanden lopen.

Dus als u een gezond en sterk gebit wilt, is het belangrijkste wat u voor uw gebit kunt doen: poetsen en flossen na elke maaltijd. Vergeet niet dat het doel van poetsen is om tandplak van de tandoppervlakken te verwijderen. Denk eraan dat tandplak bestaat uit bacteriën en speeksel. Deze twee vormen samen een kleverige kleurloze substantie die tandsteen wordt genoemd. Tandsteen vormt een laagje op uw tanden en veroorzaakt gaatjes in het oppervlak van de tanden. Uiteindelijk zullen deze gaatjes de hoeveelheid speeksel die in de mond wordt geproduceerd verminderen, wat kan leiden tot tandbederf.

Er zijn mensen die meer kans hebben tandsteen op hun tanden te krijgen. Als het oppervlak van de tanden niet goed wordt gepoetst, blijven de voedselresten in de mond achter en vormen ze samen met de bacteriën die op de voedselresten gedijen, tandplak. Na verloop van tijd zal deze tandplak zich verspreiden naar de onderliggende botstructuren en kan tandbederf veroorzaken.

Naast de vorming van tandplak zijn er verschillende factoren die kunnen bijdragen tot de vorming van tandsteen op de tanden. Slechte mondhygiëne is de meest voorkomende van de factoren die leiden tot de vorming van tandsteen. Tandsteenvorming kan echter ook worden veroorzaakt door bepaalde tabaksproducten zoals sigaretten.

Roken is een belangrijke oorzaak van tandvleesaandoeningen en tandbederf. De giftige stoffen in sigarettenrook kunnen de productie van bacteriën die tandvleesaandoeningen veroorzaken, verhogen. Beperking van de blootstelling aan sigarettenrook is een van de beste manieren om tandbederf en het verlies van tanden te voorkomen.