Hoe Yoga u kan helpen
Yoga Wageningen

Dit artikel geeft een inleiding over hoe Yoga oefeningen kunnen worden beoefend in het dagelijks leven.

Yoga is niets anders dan de vervolmaking van lichaam en geest. Met yoga kun je je namelijk ook gelukkig voelen omdat het verwarring wegneemt en je in harmonie brengt met je Leven. Het verhoogt de stroom van je energie en elimineert ook je tegenstrijdige emoties en spanning. Yoga helpt u dingen te doen die nog nooit eerder zijn bereikt. Je kunt letterlijk het onmogelijke doen, zoals over water lopen of in het water duiken.

Er zijn twee soorten Yoga praktijken de ene is Pre-Testing voor Kampioenen en de andere is Post-Testing voor Kampioenen.

De grondbeginselen van Yoga zijn het lichaam in cirkels draaien, er worden mudra’s uitgevoerd bij verschillende houdingen. In deze yoga is voor de algemene gezondheid, om gewicht te verliezen, of om fit en gezond te zijn. Yoga helpt niet alleen met het fysieke lichaam maar ook met de geest. Je neemt deel aan veel verschillende yogahoudingen en je beweegt of strekt ook je schouders, je ruggengraat, je armen en je benen enz. Yoga houdingen zijn sierlijk en rustig, en de geest doet waarderende dingen terwijl je de houdingen doet en je denkt goed over je lichaam en je vergeet ook je problemen en zorgen.

Met yoga kun je slechte gedachten, ongewenste stress, gevormd scepticisme zuiveren, en ook gemoedsrust ontwikkelen en genieten van elk moment van het leven.

Na een paar weken yoga beoefenen, zult u een verandering in uw lichaam opmerken. De spieren in uw lichaam zullen ontspannen zijn en uw ademhaling zal zwaarder en langzamer worden. Er zal een kalmering van de geest zijn.

Ook mentaal bewustzijn, meditatie, liefdadigheid, squats, Kes nieren enz. kunnen beoefend worden door de verschillende vormen van yoga te doen. Na 10 tot 20 minuten, kunt u ervoor kiezen om een aantal rekoefeningen te doen, zoals hamstring, kuit tot heup, of buik rekoefeningen. Maar het is beter als je ervoor kiest om meer van de yoga stretches te doen, omdat ze je hele lichaam helpen, niet alleen je been, dat is de enige reden waarom de meeste mensen van de yoga houdingen houden.

Er zijn vele vormen en soorten yoga, en van de vele soorten yoga is er één. Mensen die de yogatechnieken beoefenen worden verondersteld in de vier richtingen te ademen, terwijl in andere posities de beoefenaars uitademen. Men kan wel of niet verder komen in het niveau van deskundigheid, maar dit is de beste bron van oefening en het vergelijken van yogurt, hardlopen, hamstrings enz. In de intacte nadruk worden de benaderingen van alle stadia op de proef gesteld, en om op het meesterniveau te komen, moet men de technieken leren.

Met yoga vindt men een andere benadering van het leven. Als je aan de yoga-oefeningen begint, zul je merken dat je meer wilt doen dan alleen maar zitten of af en toe ontspannen, en dit zal je gezondheid en geest ook maximaliseren. Dit is zeker de praktijk die u zal helpen goed te presteren in wat u ook gaat doen in het leven.