Sport
Sportles kinderen

We leren sporten, en dan bedoelen om zovele redenen! Vaak is het voor de lol, althans dat denken ze, maar de meest voorkomende reden is om te leren hoe je een spel moet spelen. Zoals velen van jullie weten, wil iedereen in deze leeftijdsgroep wel ergens aan meedoen. Als je bij de 5% hoort die wil spelen, zal de school het zeker voor je kopen, want je bent een teamspeler en je bent een van de 15 anderen, samen met de leraar. De korting in grote groepen is geweldig. Zoveel gezinnen komen altijd bij elkaar om samen te spelen, en wat geweldig is aan dit programma is dat het door veel kinderen gebruikt kan worden zodat ze wat sportoefeningen krijgen. Later, als ze ouder worden, zijn een paar van hen en krijgen ze het volledige pakket van een coach. Zij zien de voordelen van een basketbalwedstrijd boven het spelen van tikkertje.

We willen de trampoline gebruiken in onze sportles voor kinderen. Kies een trampoline van betere kwaliteit en duurzamer. Zorg ervoor dat de bekleding dik en stevig is. Een kind dat in de trampoline hangt, mag er nooit afvallen, maar moet altijd een spotter halen. Zorg ervoor dat het net gemaakt is van het sterkste materiaal; de voet van een kind raakt de grond als hij of zij hangt, als die middelen er niet zijn, wil je niet dat je kind een ongeluk krijgt. Aangezien dit een vermaak is, is het een goed idee om uw kinderen aan verschillende sporten tegelijk te laten deelnemen. Later kunt u alleen de oudsten op het veld laten om een gevoel te krijgen voor de echte ervaring van deel uitmaken van een team en de waarde van teamwork, terwijl u vrienden maakt met een ouder kind of twee die als de spotter kunnen fungeren.

Enkele van de aanbevolen sporten zijn voetbal, basketbal, zwemmen en honkbal. De bal kan voor sommige kinderen te veel stuiteren, dus zorg ervoor dat er voor deze sporten 10 of 15 kinderen zijn. Betrokkenheid is een andere factor; sommige scholen staan enige lichaamsbeweging toe, maar beperken die tot het hakken of gooien van hout of het schilderen van de omheining. Voetbal is plezierig voor iedereen, en is een leuke, gezonde manier om een paar uurtjes door te brengen. Basketbal is een spel dat de jongeren leuk zullen vinden, en de herhaling houdt hen geïnteresseerd; ze zullen in staat zijn om gedurende een langere periode met elkaar te spelen. Zwemmen is altijd leuk, het kind gaat op de rand zitten en springt rond en neemt zo het water in zich op. Als je gaat zitten krijg je meteen een workout, weer iets waar het hele gezin samen van kan genieten.

Andere sporten voor kinderen kunnen beoefenen zijn tennis, badminton, kickball en handbal. U kunt meer over deze sporten te weten komen in de instelling waar u werkt, of u kunt er online over lezen. Vergeet niet om de kinderen nieuwe sporten te laten uitproberen en nieuwe hobby’s in het gezin te introduceren. Soms kun je al op jonge leeftijd van bepaalde sporten genieten. Neem contact op met de plaatselijke sportfaciliteiten of de sportbond om te zien welke sporten er voor uw kinderen beschikbaar zijn.

Lees meer:
Kinder sporten