Voedingscoach
Hulp bij afvallen

De Voedingscoach helpt u uw doelen voor gewichtsverlies te stellen en te bereiken door middel van begeleiding en ondersteuning. De Voedingscoach is een persoon die u kunt vertrouwen en op wie u kunt vertrouwen. Hij of zij heeft de juiste instelling om u te begeleiden op het juiste pad naar een gezonde levensstijl. De meeste mensen met overgewicht en obesitas hebben een probleem met voedsel. Zij zijn zich daar ook bewust over voedsel. Wanneer we te veel voedsel eten dat ons lichaam niet nodig heeft, duwen we ons lichaam naar het bloedsuikerpeil en kan gewichtstoename optreden. Het lichaam doet er langer over om de calorieën uit het voedsel te verbranden dan de calorieën die we eten. Hierdoor ontstaat een onbalans. Wanneer dit wordt gecorrigeerd, dan stabiliseert ons gewicht op het niveau van de bloedsuikerspiegel en is gewichtsverlies mogelijk. Voor wie wat wil afvallen, kan de Voedingscoach ook de begeleiding en ondersteuning bieden.

  • VITAMINE C- Wanneer uw lichaam een tekort heeft aan vitamine C, zal de lever alleen de koolhydraten omzetten in energie. Wanneer dit aan uw voedsel wordt toegevoegd, kan dit de spijsvertering verbeteren. De Voedingscoach gelooft in suppletie van vitamine C.
  • VITAMINE D- Het lichaam heeft hier niet voldoende van in het lichaam. Sommige studies zeggen dat 60% van onze bevolking hier niet genoeg van binnenkrijgt. Vitamine D heeft ons lichaam nodig om calcium, belangrijke mineralen en omega 3’s op te nemen. Het eten van een dieet dat rijk is aan omega 3 is essentieel om calcium te helpen absorberen.
  • VITAMINE E- Dit element komt voor in groene bladgroenten, noten, granen en oliën. Vitamine E is een belangrijke antioxidant. Goede bronnen zijn spinazie, champignons, asperges en collard greens.
  • VEZELS- Vezels helpen ons spijsverteringsstelsel te versterken. Vezelrijke diëten helpen bij het behouden van een gezonde darm en dikke darm. Dit helpt ons systeem goed te werken, wat kan helpen bij gewichtsverlies. Mensen krijgen constipatie wanneer hun darmen niet vrij kunnen bewegen en dit kan een ophoping van slib veroorzaken. Het supplement slechte cholesterol heeft lage niveaus in het lichaam, wat helpt bij een betere absorptie van het voedsel.

Enkele van de onderdelen zijn:

Magnesium- Zit in peulvruchten en kleine citrusvruchten Belangrijke organen zoals hersenen, maag en dunne darm horen bij dit mineraal. Magnesium helpt bij de opname van voedingsstoffen en houdt het bloed zuiver. Magnesium wordt ook beschouwd als een essentieel mineraal om calcium op te nemen.

Witte nierboon- Dit bestanddeel is aanwezig in het integrale deel samen met andere vormen zoals tarwe, bonen, droge pasta, granen, noten en zuivel. Het bevat veel vezels, en is naar verluidt een goede bron van eiwitten voor vegetariërs.

Chitine- Ook bekend als het zetmeel dat in schelpdieren, vlees en zak in ons lichaam zit. Chitine is belangrijk om vet te absorberen voor het lichaam om gifstoffen uit het lichaam te reinigen. Voorbeelden van voedsel dat chitine bevat zijn: zeevruchten, schelpdieren, brood, pasta en granen. Mensen met constipatie of obesitas moeten voedsel met een hoog gehalte aan chitine vermijden, omdat dit kan leiden tot slibophoping in de darmen.

Lees meer:
Personal training in Soest
Kickboksen in Soest