EMS workout
EMS training afvallen

Elastische Capaciteiten (6-10odyg UCLA, 10eday Lakers/ Corners)

Een EMS-training kan eigenlijk in twee delen worden opgesplitst. Het gedeelte voor training van het uithoudingsvermogen is aëroob, waardoor de spieren meer tijd krijgen om te herstellen. Het gedeelte voor kracht en spieropbouw is anaeroob, wat de spieren forceert, ontwikkelt en overdrijft.

U.S. News and World Report: “So What? De beste sportschoenen voor de gezondheid”

Als je de ondersteunende spieren, zoals de kuiten, bilspieren en hamstrings, meeneemt tijdens het kracht- en spieropbouwende deel van de EMS, voer je een nog krachtiger effect. Met Marty Toledo als voorbeeld, dit is wat hij te zeggen had: “Ik kijk terug op de sportschool als een tijdmachine. Ik herinner me de eerste keer dat ik op een paar oefenbanden in het buitenveldgras stond en dacht: ‘Dit is een stom idee. Als ik een oefening bedenk – ik wil het niet doen, ik bedoel bedenken. Ik zet mijn lichaam in de best mogelijke positie om het best mogelijke resultaat te produceren.

Mergische Periodisering: Spiergroei, sponsering en vetverlies

Zowat elke oefening en elk cardiovasculair regime dat bestaat, kan worden gebruikt om de lactaatdrempel te verhogen, waarbij de verschillen in uithoudingsvermogen, kracht en spieruithoudingsvermogen worden overbrugd. Periodisering oefent het lichaam om zich aan te passen aan een uitdaging, meestal een nieuwe oefening, gedurende een specifieke periode, meestal enkele maanden. Periodiseringstechnieken worden al tientallen jaren met groot succes gebruikt bij krachttraining en Olympische atleten. Het werkt als volgt. Ten eerste staat het lichaam onder stress. Getrainde spieren zijn afhankelijk van de opgeslagen reserves van glucose die in de spieren beschikbaar zijn voor brandstof tijdens de training. Na de training dalen de glucoseniveaus – de toestand die een zuur-base-situatie wordt genoemd. Het lichaam verplaatst zijn zure tradities naar het hart, de hersenen en andere vitale organen, waardoor een kettingreactie in gang wordt gezet die het omhulsel van de cellen verlengt. Deze toestand wordt hartverzuring genoemd, wat iets heel anders is dan zuur-base. Het lichaam verschuift zijn reserves naar de spieren als een verzekeringspolis Er is maar één zekere manier om deze verschuiving te versnellen – een overvloed aan melkzuur. Als er genoeg gebeurtenissen plaatsvinden in het trainingskamp van de Bruins, die een antwoord geven op de vraag “wat wil je vandaag gaan doen?”, dan zal het melkzuur er zijn om weg te hakken.